Actueel

21 oktober 2020
Maandag 19 oktober was de Rijdende Koffietafel voor het eerst te vinden op het Marktplein in Ede. Binnen tien minuten had geestelijk verzorger Paul Loenen al zes mensen aan de tafel. Elke maandag is hij vanaf 14:00 uur op Marktplein in Ede voor koffie, thee, kletskoppen en een goed gesprek! Van harte welkom! De Rijdende Koffietafel in beeld, maar ook hoe deze is gemaakt.

5 oktober 2020
De coronacrisis betekent voor velen van ons een heel moeilijke periode. We worden geraakt; in ons werk, vrije tijd en sociale contacten. Daarom start op 6 oktober een periode van extra aandacht voor elkaar (www.aandachtvoorelkaar.nl ). Aandacht voor verlies, verdriet, onzekerheid en teleurstellingen. Maar ook aandacht voor hoopvolle initiatieven en elkaar hier doorheen helpen. Geestelijk verzorgers van Levensvragen in de Vallei staan voor je klaar als je behoefte hebt aan professionele aandacht en ondersteuning. Ter inspiratie hieronder een gedicht dat troost biedt bij het missen van een geliefde.

Duizend dingen
Als ik ga, moet je niet huilen
want echt weg ben ik niet.
Mijn lichaam is nu duizend dingen,
heb daarom geen verdriet.

Ik ben de wind, ik ben de zon,
ik ben de regen, het jonge gras.
Ik ben de sneeuw en duizend dingen,
ik ben weer wie ik was.

En als je wakker word, bekijk dan
de bomen en de blauwe lucht.
Kijk naar de vlinders en de bloemen,
kijk naar de vogels in hun vlucht.

Want al die duizend dingen ben ik,
sinds ik mijn lichaam achterliet.
Die duizend dingen zijn mijn leven,
dus écht weg ben ik niet.

1 oktober 2020
Zo fijn om weer van start te kunnen gaan met onze maandelijkse Eten met zin bijeenkomsten in Ede! Een voedzame maaltijd en een goed gesprek! Een keer meedoen? Kijk op Eten met zin Ede en geef je op! Datum: 12 oktober van 17.30 – 19.30 uur. Locatie: Cultura Ede.

9 juli 2020
Rouwgroep “Ontrafelen van de kluwen van emoties” is donderdag 9 juli 2020 gestart in Heelsum met 6 deelnemers. Met elkaar wordt gesproken over het verlies van een dierbaar iemand. Het is fijn om herkenning bij elkaar te vinden maar ook te beseffen dat ieder zijn of haar eigen rouwproces heeft. De groep komt in totaal 5 keer bij elkaar rond de thema’s afscheid, emoties, omgeving, krachtbronnen en hoe verder.